08apr

Bloemendaal gegijzeld door VVD en D66

16:04 |

 

Kruijswijk

De extra raadsvergadering in Bloemendaal is gisterenavond niet doorgegaan. De twee grootste coalitiepartijen VVD en D66 zijn niet gekomen. Die vinden de Duinpolderweg niet belangrijk genoeg. Laten we dan nu alle inwoners in deze gemeente oproepen om voortaan ook niet meer op deze partijen te stemmen. Verder gaan we er maar niet meer op in, want dat is nog te veel eer. Ok, wat nu?

Er blijkt een nieuwe vergadering te zijn uitgeschreven en die gaat plaatsvinden op maandagmorgen om 8.30 uur. We hopen maar dat er een lekker ontbijt klaar staat voor de raadsleden die nog wel de moeite nemen om dan te verschijnen. De tekst van de wethouder moet veel krachtiger wat ons betreft. De Probleemanalyse laat geen nut een noodzaak zien. Een stroomweg in dit deel van de regio lost niets op. De Stuurgroep is ondemocratisch. Laten we daar gewoon eerlijk over zijn. Transparant bestuur gaat boven alles en een geheim genootschap is niet transparant. Hieronder een link naar een artikel in het Haarlems Dagblad van vandaag. Het is de moeite waard om deze krant goed te volgen want de berichtgeving over de Duinpolderweg is zeer actueel. De krant zit er bovenop. Het is bericht is ook interessant omdat de wethouder van Bloemendaal (GroenLinks) vertelt dat de gedeputeerde keihard op haar strepen staat. Dat is natuurlijk al lang bekend, maar het zou voor de heer Kruijswijk dan juist een reden moeten zijn om zich niet zo onder druk te laten zetten en zelf eens een keer een stevige positie in te nemen. De gedeputeerde heeft te maken met democratie en dan kan het niet zo zijn dat zij in haar eentje alles bepaalt en de wethouder van Bloemendaal omver blaast. Bovendien heeft de heer Kruijswijk zijn plek in het college te danken aan de uitslag van de verkiezingen van 2014. Op dat moment was de Duinpolderweg een belangrijk verkiezingsitem. GroenLinks Bloemendaal heeft dus een heleboel stemmen te danken aan de campagne die TEGEN de Duinpolderweg. Dus, wethouder Kruijswijk, laat zien dat Bloemendaal er toe doet. Neem een voorbeeld aan de wethouder van Hillegom ajb.

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article27985586.ece/VVD-en-D66-torpederen-extra-raad-Bloemendaal_?lref=SL_3

https://shar.es/1jb8BA

Door het wegblijven van VVD en D66 is afgelopen donderdagavond de extra raadsvergadering van Bloemendaal over de omstreden Duinpolderweg niet doorgegaan. Er is een nieuwe vergadering aanstaande maandagochtend om 08.30 uur.

 

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland