17apr

Bolkestein aan het woord in de Commissievergadering 12 april in Bloemendaal

19:36 |

Bolkestein

 

Op 12 april stond het onderwerp Duinpolderweg ook op de agenda van de commissie grondgebied in Bloemendaal.

Fractievoorzitter van de VVD, Martijn Bolkestein, ging er eens uitgebreid voor zitten. Hij wist meteen te vertellen dat alle raadsleden er hetzelfde ‘in’ stonden. Hij verwees naar een motie over de Duinpolderweg en zei dat de standpunten helder waren/zijn:

  • geen Duinpolderweg vlak langs Bloemendaal
  • niet een weg op Bloemendaals grondgebied
  • als de weg er toch komt, dan moet die worden ingepast in het landschap (verdiepte ligging)
  • de weg moet verkeerssituatie in Bloemendaal verbeteren
  • de weg moet gecombineerd worden met de aanleg van de Mariatunnel

Dit is een motie uit de oude doos. Er is intussen veel gebeurd, maar de Duinpolderweg lijkt meneer Bolkestein geen biet te interesseren, anders had hij zich wel verdiept in de actualiteit. Voor Bolkestein bestaat blijkbaar alleen het hoge en droge Bloemendaal. De polders en bollenvelden zijn de ver van zijn bed show.

Een cursus topografie is ook wel handig. We hebben eerder al moeten constateren tot onze spijt dat VVD-ers geen flauw benul hebben van topografie. Zo ook de inmiddels opgestapte VVD wethouder van Hillegom, Ivo ten Hagen die tot tot ons geluk is opgestapt en is vervangen door een wethouder die wel weet waar hij het over heeft.

Nu goed dan, meneer Bolkestein: De kernen Bennebroek en Vogelenzang liggen pal tegen Hillegom aan. Vlak langs betekent dus helemaal niets. Is 50 meter zuidelijker wel acceptabel voor de VVD Bloemendaal? Het komt op ons ook erg NIMBY-achtig over. Dump de rotzooi maar bij de buren, dan zijn wij er van af? Zo klinkt dat wel. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Verder is de verdiepte ligging een VVD doekje voor het bloeden. Maar dan wel een doekje dat het bloeden niet stelpt. Er is nl sprake van een slagaderlijke bloeding als die weg er komt. Wij zeggen: VVD houd op met die politiek correcte prietpraat. Die weg moet er helemaal niet komen, want nut en noodzaak staan niet. Mevrouw Post heeft tijd genoeg gehad om dat aan te tonen. Als het dan nu nog steeds niet is aangetoond, stop er dan ook helemaal mee. Tenslotte is het noemen van de Mariatunnel achterhaald. Er is een studie naar gedaan. Er volgde een rapport. Daaruit bleek dat het niets opleverde (wat ons wel verbaasd heeft), maar bovendien staat vast dat een tunnel een enorme smak geld kost. Geld dat Haarlem niet heeft en Bloemendaal ook niet. De provincie N-H ziet er niets in en zal het ook niet financieren. Realistische politiek graag en niet die uitgekiende gladde VVD praatjes verkopen aub meneer Bolkestein!

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland