30sep

De publiciteit

20:07 |

Twee artikelen die vandaag verschenen, zie de links hieronder. Het ene artikel gaat over Zwaanshoek en de wethouder van de Haarlemmermeer die de Duinpolderweg aan het promoten is. Dat is niet nieuw. De maatregelen die nu worden voorgesteld om Zwaanshoek voorlopig ‘uit de brand te helpen’ bieden geen enkele garantie voor succes. Dit gaat niet helpen. Het zou veel beter zijn als het verkeer op een heel andere manier om Zwaanshoek wordt heengeleid. De wethouder Reneman houdt zich echter strak aan de VVD richtlijnen. Logisch, hij is een VVD-er en werkt samen met mevrouw de gedeputeerde. Het tweede artikel gaat over de Vogelenzangseweg. Meteen in de eerste zin wordt ook de Rijksstraatweg/Herenweg (N208) genoemd. De N208 valt daarna meteen weer uit het plaatje. Dat is opmerkelijk, want op de N208 is het toch drukker dan op de Vogelenzangsweg, maar blijkbaar is het noord-zuid verkeer in Bennebroek opeens niet meer zo vreselijk interessant. Dat kunnen we begrijpen, want de Duinpolderweg doet het verkeer op de N208 meer dan verdubbelen. Dus om daar dan te gaan roepen dat de Duinpolderweg ons verlost van onze verkeersdrukte, gaat niet werken. Op de Vogelenzangseweg wel? Dat lijkt ons niet. Maar zoals u weet is er onlangs een promotiefilm verschenen waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de Duinpolderweg in combinatie met de Vogelenzangseweg. Terwijl uit onderzoek is gebleken dat de Duinpolderweg helemaal geen oplossing biedt voor het verkeer dat daar rijdt. De burgers wordt hier iets op de mouw gespeld.

Is er dan niets aan de hand op de Vogelenzangseweg? Ja, natuurlijk wel. Het is daar levensgevaarlijk om te fietsen met kleine kinderen. Daar zou echt iets wezenlijks moeten veranderen. Een verhoogd/gescheiden fietspad dat voldoende breed is om maar eens een voorbeeld te noemen. En zo zijn er meer maatregelen te treffen, waardoor het veel veiliger wordt. Belangrijk ook voor de schoolgaande kinderen. Een terechte zorg van inwoners daar. Maar nogmaals: de Duinpolderweg gaat dit probleem dus niet oplossen. Integendeel.

We zien dat de propagandamachine in werking is gezet. De kans is groot dat we de komende maanden nog veel vaker met dit soort artikeltjes om de oren worden geslagen met als doel de dorpskernen uit elkaar te spelen.

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article27188235.ece/Vogelenzang-wil-aanpak-drukke-weg?lref=r_regionaal

 

http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemmermeer/gemeentehaarlemmermeer/article27188504.ece/Gemeente-komt-met-mogelijke-verkeersmaatregelen-Zwaanshoek_?lref=r_regionaal

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland