13nov

Duinpolderweg opnieuw leven ingeblazen

20:39 |

Het is een hele tijd stil geweest op deze site. Dat komt doordat er een lange periode niet veel nieuws naar buiten werd gebracht over de Duinpolderweg, maar recent is daar verandering in gekomen. Met als gevolg dat wij weer van ons zullen laten horen. Wij beginnen hier met een bericht dat op 28 oktober jl in het Haarlems Dagblad stond. Oud nieuws al weer eigenlijk.

Maar wel de aanzet tot een reeks nieuwe berichten die hierna zullen volgen. FullSizeRenderIn het artikel leest u dat de noordelijke variant weer volop in de belangstelling staat. Terug van weg geweest. Was eerder de zgn Spoorvariant nog in beeld omdat de noordelijke variant leek af te vallen vanwege de stikstof depositie in Natura 2000 gebied, nu lijkt het probleem van de stikstof toch weer oplosbaar. U leest in het artikel over PAS. Meer hierover in ons volgende nieuwsbericht.Verder valt in het artikel op dat gesproken wordt over invoerfouten, berekeningen en een model. De indruk wordt gewekt dat dit oplosbare problemen zijn voor de provincie NH. Het is tekenend voor de wijze waarop de overheid met onze belangen omspringt. Bevalt de uitkomst niet, niet getreurd, want daar valt het eea aan te doen:

 

  • Een ander verkeersmodel gebruiken
  • Andere gegevens invoeren
  • Een andere opgaaf formuleren
  • Berekenen ipv meten
  • Natuurbelangen afkopen via subsidies

 

De lijst met trucs is onuitputtelijk, zo lijkt het. En het kan gebeuren omdat onze volksvertegenwoordigers geen volk vertegenwoordigen maar het pluche waarop zijn plaatsnemen. De volgende uitspraak is een quote uit het Financieel Dagblad van mevrouw van Aller.FullSizeRender

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland