19nov

‘Ik weet het niet, ik kom daar nooit’…

11:25 |

Gisterenavond, 18 november 2014, vond een dorpsraadvergadering plaats in het Trefpunt in Bennebroek. De Duinpolderweg stond prominent op de agenda. Een van de bestuurders gaf een heldere toelichting op de ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar. De vraag die hij zich stelde was waarom zienswijzen van belanghebbenden niet serieus werden genomen door de bestuurders. Hij vroeg zich ook af wat er gebeurde in de geheime Stuurgroep waarin bestuurders zitten die over de aanleg van deze weg praten. Tenslotte gaf hij aan dat het zoekgebied volgens de site van de provincie NH een heel smalle corridor was tussen Hillegom en Bennebroek in. De MER commissie had geadviseerd het zoekgebied te verbreden en daarin ook de variant N207-N206 te betrekken. Deze variant zie je in de zoekplaatjes van de provincie NH nergens terug. Wethouder De Rooij uit Bloemendaal sprak de zaal vervolgens toe. Het werd een treurige vertoning. Op vragen die vanuit de zaal werden gesteld, gaf ze geen antwoord. Daar staat tegenover dat ze wel eerlijk was. Ze zei bij herhaling dat ze de rapporten en de stukken die over deze snelweg gaan, niet kende. Ze had ze niet gelezen. Over de variant N207-N206 zei ze: ‘ waar ligt de N207. Ik kom daar nooit.’ Ja, u leest het goed. Mevrouw komt daar nooit. Ze weet dus absoluut niet waar ze het over heeft. De allerbelangrijkste variant, de variant die naar de mening van zo veel mensen uit deze omgeving, het meest zinvol is, namelijk het doortrekken van de N207 naar de N206, bij de oude steenfabriek ten zuiden van Hillegom, kende deze wethouder niet. Wij vielen zo’n beetje van onze stoel van verbazing.

Nu moeten wij toegeven dat wij in het verleden zeer kritisch waren over de werkwijze van mevrouw Schep, voorgangster van mevrouw  De Rooij. Wij vonden dat mevrouw Schep, D66 wethouder, het voor ons had verprutst door in te stemmen met de meest noordelijke variant van de Duinpoldersnelweg in februari 2011. Maar wethouder De Rooij is zonder enige twijfel de kampioen in het verkondigen van prutspraatjes. Want: in de periode februari 2011 tot november 2014 is er heel veel gebeurd. Mevrouw Schep was misschien nog overdonderd door alle commotie over deze weg en moest zich in de jaren die daarop volgden herpakken. Deze nieuwe wethouder heeft GEEN ENKEL EXCUUS. Zij moet haar stukken lezen. Het is om je de ogen uit je hoofd te schamen dat zij nog niet eens weet waar de N207 ligt. Ga desnoods op de fiets naar Hillegom zuid en kijk wat daar op het kruispunt gebeurt. Dat had ze al lang moeten doen, al voordat zij wethouder werd.

Kortom: mevrouw moet op cursus. En Groen Links ook. Want wie heeft deze mevrouw uit het niets naar voren geschoven als wethouder voor Bloemendaal? De komende tijd zullen we maar weer eens aandacht gaan besteden aan deze variant en nu maar hopen dat deze Groen Links wethouder de komende tijd aandacht aan dit dossier gaat besteden, maar onze verwachtingen zijn vooralsnog niet hoog gespannen. Als het zo gaat in die Stuurgroep, is het ‘appeltje eitje’ voor mevrouw Post, VVD gedeputeerde van NH.

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland