13feb

De VVD: met feiten en cijfers kun je alle kanten op…

21:02 |

FullSizeRender

 

Van wie is deze opmerkelijke uitspraak? Zie hier het artikel in het Haarleems Dagblad van 13 februari 2016: dit zegt de nieuwe gedeputeerde van Zuid-Holland. Nou ja, nieuw. Hij zit bijna een jaar op zijn post: Floor Vermeulen, de man aan de top van Zuid-Holland zullen we maar zeggen. Een rasechte VVD-er en een aanstormend talent, als we het mogen geloven.

Het is de VVD wel toevertrouwd om dwaze uitspraken te doen. Want, meten is weten. Of: cijfers liegen niet. Als wij ons gaan verdiepen in de talloze affaires die de VVD inmiddels rijk is, dan kun je er gewoon niet omheen: de VVD liegt en draait dat het een lieve lust is en vandaar natuurlijk dat het niet zo verwonderlijk is dat de gedeputeerde zegt dat je met cijfers en feiten alle kanten op kunt. Wat hij tussen de regels door suggereert is dat je cijfers of uitkomsten kunt manipuleren. Dat zal toch niet de bedoeling zijn? Verder zegt hij dat gemeenten niets maar dan ook niets te zeggen hebben. De provincies, lees de twee VVD gedeputeerden, maken hier de dienst uit. Of we het nu leuk vinden of niet, zij bepalen het. En dat belooft weinig goeds. Er wordt nog iets in de kantlijn gemurmeld over draagvlak. Want o ja, dat zou nog wel getoetst moeten worden. Niet onder de bevolking. Het volk heeft immers niets, nul komma nul te zeggen. Het gaat de VVD om het bestuurlijk draagvlak. Eens kijken of er op alle posten nog een VVD mannetje of vrouwtje zit? Nee, niet meer. En dus wordt het doordrukken geblazen en vandaar dat er vast heel duidelijk bij verteld wordt dat gemeenten moeten luisteren en doen ze dat niet, dan grijpt de provincie in en zet het plan alsnog door. Het komt ons bekend voor. Mevrouw Post zegt het zo: ik lees alles, ik weet alles en ik beslis alles en ik alleen.

Naast het gesjoemel met (input en) verkeersmodellen, verkeerstellingen, doelredeneringen, het charmeoffensief (parels aan de Ringvaart), busritjes, uitstapjes, het afkopen van het stikstofprobleem via een miljoenensubsidie, een manipulatieve film waarin de bevolking van Vogelenzang wordt voorgespiegeld dat zij straks geweldig geholpen zijn met de aanleg van de Duinpolderweg, zijn kosten noch moeite gespaard om alles wat krom is recht te praten. En dan is nu de tijd praten voorbij en zijn we definitief beland in een nieuwe fase, nl een fase van dreigen: de provincie kan het gewoon afdwingen via een aanwijzing.

 

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland