27mei

Raad van State

14:24 |

Hieronder publiceren wij het bericht afkomstig uit: Dichtbij Haarlemmermeer, door het Witte Weekblad. 

ZWAANSHOEK – De gemeente Haarlemmermeer heeft terecht geweigerd een woonbestemming te geven aan een illegaal gebouwde noodwoning in Zwaanshoek. Dat heeft de Raad van State deze week beslist na bezwaren van de eigenaresse van de noodwoning. 

De gemeente ziet een legale woning op het perceel aan de Bennebroekerweg als een mogelijk obstakel voor de aanleg van de Duinpolderweg, de gewenste nieuwe verbindingsweg tussen de N205 en de N206. 

Legaliseren
Volgens de eigenaresse van de noodwoning wordt ze al jaren aan het lijntje gehouden met telkens andere argumenten om de woning maar niet te hoeven legaliseren. Het is ook allerminst zeker dat de Duinpolderweg wordt aangelegd. Het tracé voor die weg is nog niet eens vastgesteld.

Maar de Raad van State ziet het anders. Ook al is nog niet zeker dat de weg wordt aangelegd en zo ja wanneer, toch is de aanleg wel voldoende voorzienbaar, aldus de Raad. Het is daarom goede ruimtelijke ordening van de gemeente. Het staat ook vast dat de noodwoning in de ruim aangegeven strook staat waarin de weg moet komen.

Het is allemaal wel heel merkwaardig, want in Hillegom wordt precies in het zoekgebied dus wel een nieuwe woning gebouwd. Dat vinden wij ook niet meer dan normaal. Al 10 jaar is de overheid aan het studeren op nut en noodzaak van deze weg. Nog altijd is dit niet aangetoond. En dan verwachten ze van de mensen dat we rustig blijven wachten? Is dit rechtvaardige politiek? Nee dus.

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland