06mrt

Stelling Heemsteedse Courant over Duinpolderweg

11:49 |

In aanvulling op ons voorgaande bericht besteden wij nog even aandacht aan de bijzondere positie van Heemstede. Ziet u hier de stelling  deze week in de Heemsteedse Courant. verkiezingen9

Heemstede worstelt met het vele verkeer dat zich dwars door het dorp een weg baant over de N201 (de Dreef) en de N208 (Herenweg). Vooral de N201 (de Dreef) is vol tijdens de spits. Veel politici denken dat de Duinpolderweg een oplossing is. Door de aanleg van de Duinpolderweg echter wordt de Herenweg (N208) heel veel drukker en ook de Glipperdreef zal meer verkeer moeten verwerken. Door de grotere verkeersdruk zullen automobilisten bovendien meer gebruik gaan maken van sluiproutes (van Merlenlaan bijv). Verkeer is als water en het zal dus stromen naar de wegen met de minste weerstand. Het is jammer dat dit zo weinig bekend is bij de inwoners in Heemstede. Wij denken zelf dat veel verbetering bereikt kan worden op de Dreef door a) een beter stoplichtenbeleid en b) het openstellen van de busbaan voor verkeer tijdens de spits. Tenslotte zou het goed zijn als c) de brug bij het Cruquiusgemaal (N201) tijdens de spits niet meer opengaat. Deze drie maatregelen zullen een aanzienlijke verlichting betekenen voor de verkeersdruk op de Dreef.

Voor Heemstede in het bijzonder verwijzen wij naar de hier gepubliceerde uitslag uit de Heemsteedse Courant. U ziet daarin overigens dat afgezien van VVD, D66, CDA, ook  Heemsteeds Burger Belangen VOOR de Duinpolderweg is.

Alleen Groen Links en PvdA zijn in Heemstede TEGEN de Duinpolderweg.

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland