21feb

Unaniem besloten dat…

13:38 |

Op basis van welk mandaat heeft mevrouw Schep, wethouder D66 van Bloemendaal, in februari 2011 ingestemd met de voorkeursvariant van de Duinpolderweg. Voor de goede orde: de voorkeursvariant is de meest noordelijke variant die vanaf de Zilk vlak langs Vogelenzang loopt, dan door het bos en over de Rijksstraatweg en vervolgens op steenworp afstand van Bennebroek, richting Ringvaart naar Hoofddorp. Wij hebben de notulen van die bijeenkomst in februari 2011 van het Breed Bestuurlijk Overleg er nog eens bij gezocht. Hieronder de paragraaf waar het allemaal om draait. Let u vooral op de woorden UNANIEM BESLOTEN IS:

Conclusie voorkeur en financiën

De voorzitter (Zuid-Holland) geeft aan dat provincie Zuid-Holland haar bijdrage van € 20 mln. gereserveerd heeft in haar meerjarenprogrammering en constateert dat:

– Unaniem besloten is tot het uitwerken van de noordelijke variant met een aquaduct onder de Ringvaart met de best mogelijke inpassing.

– In de uitwerking aandacht besteed wordt aan de bereikbaarheid van NS Station Hillegom en de inpassing bij de Geestgronden.

– Gezamenlijk wordt uitgesproken dat de regio voor 2/3 aan de lat staat en dat voor 1/3 een bijdrage aan het Rijk gevraagd zal worden.

– Provincie Noord-Holland en de regio Zuid-Kennemerland gezamenlijk een voorstel voor financiering uitwerken na de verkiezingen PS en het PVVB Haarlem-IJmond.

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland