28mei

wat brengt het Coalitieakkoord? Raadsvergadering Bloemendaal 27 mei

18:24 |

https://gemeenteraad.bloemendaal.nl/Vergaderingen/Raad/2014/27-mei/20:00

Gisterenavond raadsvergadering in Bloemendaal. Het Coalitieakkoord werd aangeboden van het nieuwe college van Groen Links, D66 en de VVD. Onder punt 15 op de agenda kunt u dit onderdeel beluisteren. Dat is belangrijk, omdat in het coalitieakkoord ook iets staat over de Duinpolderweg. Diverse raadsleden hebben hier wat over gezegd:

Minuut 84 ev: A Burger/CDA

Minuut 89 ev: Th Wolf/PvdA

Minuut 100: L Heukels/Liberaal Bloemendaal

Minuut 108: M Roos/Hart voor Bloemendaal (haar betoog begint direct met de Duinpolderweg)

Interessant is dan te vernemen wat de coalitie er zelf nog van vindt. Vanaf minuut 119 hoort u J Westphal van D66. Stoppen met de weg, dat was niet aan de orde. Hij noemt wel de gemeente Hillegom en de provincie NH die ook aan zet zijn. Verder wil de coalitie niet van de onderhandelingstafel weglopen. Tot slot noemt hij nog de provinciale statenverkiezingen waar dit onderwerp een rol zal spelen volgend jaar.

Daar moeten we het dan maar mee doen. Erg mager, want dit nieuwe college had van ons niet hoeven weglopen van welke tafel dan ook, maar had wel met een stevige boodschap aan de dis kunnen plaatsnemen. En die stevige boodschap is wat ons betreft: onmiddellijk stoppen met het project Duinpolderweg, want na tien jaar onderzoek is welletjes. Nut en noodzaak zijn niet aangetoond en als dat na jaren nog steeds niet is gelukt, dan moet je constateren dat het project definitief mislukt is. Ook kun je dan wijzen op het pakket NOG Beter, dat een goed alternatief biedt voor het doortrekken van de N206.

De provinciale statenverkiezingen zijn inderdaad volgend jaar. Dan kunnen we nog eens zien op welke partij we onze stem moeten uitbrengen. Op dit moment is sprake van een brede coalitie van VVD/CDA/PvdA/D66. Deze partijen houden elkaar stevig vast in een coalitieakkoord waarin de Duinpolderweg is opgenomen. Het is dus gewoon een feit dat deze vier partijen op provinciaal niveau voorstander van de Duinpolderweg zijn. We zullen zien wat de verkiezingen ons volgend jaar gaan brengen en houden u op de hoogte.

 

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland