10apr

Wat staat er op het programma morgen? Komt u luisteren?

19:14 |

 

Kiezen voorbij

 

Het laatste nieuws voor morgen:

  • om 8.30 start de extra raadsvergadering in Bloemendaal. De vergadering wordt als het goed is opgenomen en dat kunt u dit thuis volgen via de band. De motie van Hart voor Bloemendaal en Liberaal Bloemendaal met de inspreektekst kunt u vinden op www.gemeenteraad.bloemendaal.nl Wij zijn benieuwd of de wethouder bereid is zijn inspreektekst aan te scherpen. Met aanscherpen bedoelen wij: scherper op de inhoud. Het is absoluut onvoldoende om een paar komma’s en punten te verplaatsen. GroenLinks zou ook veel meer van zich moeten laten horen in de raad over het onderwerp en wij zijn dan ook echt teleurgesteld in deze partij. Bloemendaal is een VVD gemeente, dat is bekend maar dat betekent nog niet dat de VVD in alles kritiekloos gevolgd moet worden. Wij zeggen: neem een voorbeeld aan GroenLinks in andere gemeenten en de GroenLinks fractie in de Staten van Z-H vorige week die ook een zeer kritische houding aannamen tegenover de VVD gedeputeerde.
  • Dan is er vervolgens om 13.15 uur een commissievergadering in Haarlem. De link vindt u hieronder met de stukken die bij deze vergadering horen. Het betreft commissie Mobiliteit. Er hebben zich 21 insprekers gemeld. De vergadering in de Staten van Z-H (Den Haag) vorige week eindigde in chaos. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er moet gebeuren maar een ding is zeker: Haarlem zal met Den Haag mee moeten, want kan direct de stekker er uit. Er is in Z-H gewoon te weinig steun te vinden in voor een Duinpolderweg. De enige partij die er nog echt 100% in gelooft in Z-H is de VVD. Die staat er dus moederziel alleen voor. http://www.mijnbabs.eu/babsnoordhollandweb/default.aspx?GAAgendatypecode=21

Dan hieronder nog een interessant artikel over kortzichtige politici die meer asfalt willen om files te bestrijden:

http://www.wimderksen.com/2016/04/09/over-lange-files-en-kortzichtige-politici/

Het is nog erger: door files te bestrijden stimuleren we dat mensen verder van de stad gaan wonen en dragen we bij aan de groei van de mobiliteit!

Niet door het bos is een initiatief van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid - Kennemerland